Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

I och med att arbete med E4 Förbifart Stockholm på sträckan Kungens kurva-Bredäng kör igång i början av 2019 kommer utrymmet att begränsas med skyddsbarriärer mot arbetsområdet.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Kollektivkörfältet på E4/E20, sträckan Kungens kurva – Bredäng avstängt

I och med att arbete med E4 Förbifart Stockholm på sträckan Kungens kurva-Bredäng kör igång i början av 2019 kommer utrymmet att begränsas med skyddsbarriärer mot arbetsområdet. Det gamla kollektivkörfältet/vägrenen kommer därför att byggas bort permanent

Med anledning av trafiksäkerhetsskäl och på grund av otydlighet om skyltning/linjer har vi nyligen ändrat körfälten på sträckan. Vi har målat om linjerna så att det fjärde körfältet (före detta kollektivkörfältet) nu är en vägren där ingen trafik får köra.

På platsen kommer det byggas en anslutande ramptunnel med påfart från E4 Förbifart Stockholm mot Stockholm och Essingeleden. Denna anslutning kommer, när vi är klara, att övergå i ett nytt fjärde körfält till trafikplats Bredäng.

Kollektivkörfältet på sträckan påfarten från Smistavägen till E4/E20 norrut mot Stockholm stängs av I och med att arbete med E4 Förbifart Stockholm på sträckan Kungens kurva-Bredäng kör igång i början av 2019 kommer utrymmet att begränsas med skyddsbarriärer mot arbetsområdet.

När bygget är klart kommer på- och avfarterna till E4 Förbifart Stockholm ligga strax söder om Bredängs trafikplats. Nedfarten till höger i bild leder norrut, där nästa avfart blir trafikplats Lovön. Uppfarten till vänster i bilden är anslutningen till E20 mot Stockholm och Essingeleden. E4 Förbifart Stockholm planeras öppna 2026.

Upp- och nedfart till E4 Förbifart Stockholm till och från Stockholm via Essingeleden när bygget är klart