Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Trafikverket påbörjar arbetet med att ta fram en vägplan för att bygga ut E4 och E20 mellan trafikplats Moraberg och trafikplats Saltskog från två till tre körfält i vardera riktningen. Planen ä att vara klar innan E4 Förbifart Stockholm öppnar för trafik
Denna nyhet är äldre än 6 månader

E4/E20 Södertäljebron kapacitetsförstärks

Trafikverket påbörjar arbetet med att ta fram en vägplan för att bygga ut E4 och E20 mellan trafikplats Moraberg och trafikplats Saltskog från två till tre körfält i vardera riktningen. Planen är att vara klar innan E4 Förbifart Stockholm öppnar.

Åtgärden ska ge bättre framkomlighet på E4/E20 mellan Stockholm och Södertälje.

Även de två öppningsbara motorvägsbroarna över Södertälje kanal ska byggas ut från två till tre körfält. De ska samtidigt rustas upp.

Motorvägsbroarna är öppningsbara för att fartyg ska kunna passera på Södertälje kanal. De byggdes 1965 och projektet ska byta ut deras lyftspann mot nya, bredare lyftspann.

Trafikverket kommer att lägga stor vikt vid att analysera hur trafiken ska ledas om under byggtiden för att minimera trafikpåverkan på E4/E20, den lokala trafiken och transporter till och från verksamheter inom området. Vi hämtar erfarenheter från tidigare avstängningar, bland annat från olyckan sommaren 2016.

Vi planerar att vara klara med samtliga arbeten innan Förbifart Stockholm öppnar för trafik.

LÄS HELA NYHETEN HÄR!