Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bygget av E4 Förbifart Stockholm pågår för fullt. Under våren 2019 kommer ytterligare byggarbeten igång mellan trafikplats Bredäng och Kungens kurva. I och med detta kommer vi utföra besiktningar av fastigheter i närområdet.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nya byggnadsarbeten startar mellan trafikplats Bredäng och Kungens kurva

Under våren 2019 kommer ytterligare byggarbeten igång mellan trafikplats Bredäng och Kungens kurva. I och med detta kommer vi utföra besiktningar av fastigheter i närområdet. Informationsblad är på väg till de som berörs av våra arbeten.

Detta händer på sträckan mellan trafikplats Bredäng och Kungens kurva:

  • På- och avfarter till E4 Förbifart Stockholm i höjd med Smista och Storsätragränd börjar byggas
  • Körfältet längst till höger i södergående riktning stängs av på delar av sträckan
  • Kollektivkörfältet längst till höger i norrgående riktning stängs av
  • Vi kommer att spränga längs sträckan i höjd med Smista allé och Storsätragränd
  • Delar av gång- och cykelvägen intill Storsätragränd kommer att behöva stängas av. En tillfällig gång- och cykelväg kommer vara öppen under byggtiden
  • Innan byggnadsarbetena startar kommer vi att besiktiga de fastigheter som ligger inom 150 meter från våra arbeten

Besiktningarna innan byggstart

Trafikverket har anlitat företaget Nitro Consult & Ansvarsbesiktning AB i samarbete (NCA) för att genomföra besiktningar av alla fastigheter som ligger inom 150 meter från våra arbeten. De fastighetsägare som berörs kommer att bli kontaktade av NCA några veckor i förväg. Besiktningarna sker på dagtid och besiktningspersonalen bär alltid legitimation. 

Byggarbeten kommer att pågå fram till 2023

När bygget är klart kommer på- och avfarterna till E4 Förbifart Stockholm ligga strax söder om Bredängs trafikplats i höjd med Smista och Storsätragränd. Nedfarten till höger i bild leder norr ut, där nästa avfart blir trafikplats Lovön. Uppfarten från E4 Förbifart Stockholm, till vänster i bilden, blir anslutningen till E20 mot Stockholm.