Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Trafiken leds om när E4/E20 stängs av. Den 20 – 21 mars lyfts en ny gång- och cykelbron på plats i Vårby backe. Under arbetet kommer E4/E20 vara avstängd i båda riktningarna och trafiken kommer att ledas om via Vårby allé och Skärholmsvägen.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nytt datum för stängning av E4/E20 när ny gång- och cykelbro lyfts på plats i Vårby

Nytt datum när trafiken leds om när E4/E20 stängs av! Natten den 30 maj lyfts en ny gång- och cykelbron på plats i Vårby backe. Under arbetet är E4/E20 avstängd i båda riktningarna och trafiken kommer att ledas om via Vårby allé och Skärholmsvägen.

Avstängningen gäller under tiden arbetet pågår mellan Lördag 30 maj klockan 23.00 till söndagen 31 maj klockan 08.00.

 

Förberedelser Innan bron lyfts på plats

Förutom att vi ska lyfta på en helt ny bro kommer vi att behöva göra förberedande arbeten som kommer pågå under större delen av veckan. Lyftkranen som ska lyfta bron på plats kommer i flera delar som först ska sättas ihop. Delarna är stora och tunga, och för att få dem till Vårby backe behövs 35 trailers. 

När bron lyfts på plats

När vi lyfter på den nya bron behöver E4/E20 stängas av för både södergående och norrgående trafik.  Det sker från fredag 29 maj klockan 23:00 till lördagen 30 maj klockan 08:00. Under avstängningen kommer trafiken att ledas om via Vårby allé och Skärholmsvägen.

Trafikstörningar  

Under avstängningen av E4/E20 kommer trafiken att ledas om via Vårby allé och Skärholmsvägen. Vi förväntar oss trafikstörningar med förlängda restider. Om möjligt välj annan väg.

  • Bäckgårdsvägen i Vårby gård är avstängd för genomfart. In- och utfart för boende sker via Lammholmsbacken. Anledningen till att vi stänger av Bäckgårdsvägen är för att förbättra framkomligheten på Vårby allé.
  • Bussar tar annan väg.

 

Vädret bestämmer om bron kommer på plats

Att lyfta en stor tung bro på plats kräver att vädret är med oss.  Blåser det för mycket kan vi inte lyfta bron på plats. Arbetet utförs då om möjligt natten efter.

Håll koll på vår webbplats om det sker förändringar!

Även gång- och cykeltrafik påverkas

Observera att den tillfälliga omledningen av E4/E20 korsar en gång- och cykelväg intill Vårby allé. Denna gång- och cykelväg stängs av under natten. Flaggvakter finns på plats som tillsammans med tillfällig skyltning hänvisar gående och cyklister via gång- och cykeltunneln under motorvägen och Snickarkrogsvägen.

Karta - Bäckgårdsvägen avstängd för genomfart under avstängning av E4/E20

karta_omledningsvag_varby_alle_200529.jpg

Översiktskarta - omledningsväg under avstängning av E4/E20

oversiktskarta_omledningsvag_varby_alle_200529.jpg