Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Två år i Kungens kurva – häng med på bygget av betongtunnlarna - se vår film på Youtube!

I Kungens kurva har det hänt mycket under två års tid. Den sista gjutningen av betongtunnlarna är klar. Anslutningarna mellan berg- och betongtunnlarna är också klara. Häng med oss på bygget här - se vår film på Youtube!

Nu kan nya arbeten starta

Senare i år kommer vi påbörja bygget av fläktstationen uppe på tunneln och en gång- och cykelpassage. Gång- och cykelpassagen ska gå mellan IKEA och Skärholmen och kommer gå under E4:an men ovanpå tunnlarna. För att kunna bygga den ska en bro gjutas i höjd med bensinstationen Circle K. 

Så här kan det se ut när vi byggt klart i Kungens kurva!Så här kan det se ut när vi är klara med alla arbeten i Kungens kurva!
Klicka här för att se var vi arbetar i Kungens kurva!

Sommar 2020: det här händer i Kungens Kurva

Arbetet med E4 Förbifart Stockholm kommer både höras och synas under sommaren. Det blir intensiva veckor med bland annat tillfälliga trafikavstängningar vid ovan jord sprängningar. Det och många andra arbeten sker under juli-augusti i Kungens kurva. Läs mer här om vad som är på gång!

15 minuter mellan Häggvik och Kungens kurva

E4 Förbifart Stockholm är en 21 km lång ny sträckning av E4: an som till stora delar byggs i tunnel nära stadsmiljö. Vägen går från Kungens kurva i söder till Häggvik i norr med sex nya trafikplatser ovan jord. Den går under Mälaren, genom naturreservat och nära världsarv. Restiden för hela sträckan beräknas till 15 minuter. Av vägens 21 km går drygt 18 km i tunnel för att skona viktiga miljö- och kulturvärden. E4 Förbifart Stockholm planeras öppna 2030. Se vår senaste Lägesrapport här!