Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu öppnar gång- och cykelbron i Vårby backe!

Nu är det på plats, 82 meter lång, 5 meter bred och väger cirka 140 ton - välkommen att testa, på fredag 28 augusti öppnar vi bron!

I höstas revs den gamla gång- och cykelbron i Vårby backe för att ge plats åt en ny. Anledningen till att det blev en helt ny bro är för att E4/E20 i Vårby backe ska byggas ut med fler körfält och då behöver även gång- och cykelbron bli längre.

Att få gång- och cykelbron på plats är en del i de förberedelser vi gör inför ombyggnationen av trafikplats Lindvreten, som ska rivas och ersättas av en ny större cirkulationsplats med nya på- och avfarter.

Per 700x400.jpg

- Nu när gång- och cykelbron är på plats i Vårby backe kan vi ta nästa steg i ombyggnaden av trafikplats Lindvreten.  Den befintliga gång- och cykelvägen över trafikplats Lindvreten kommer vara stängd under byggtiden som beräknas pågå fram till 2023, berättar Per Lunde, projektledare på Trafikverket i Kungens kurva. 

Nya gång- och cykelbron mellan Vårby och Kungens kurva öppnar vecka 35.

Fler arbeten som är på gång under slutet av sommaren/början av hösten i området mellan Kungens kurva och Vårby är:

  • Överfarten/bron mellan Vårby allé och Kungens kurvaleden stängs av för trafik fredag 28 augusti. Se karta!
  • Den befintliga bron i trafikplats Lindvreten rivs i början av hösten.

Varby.jpg
Illustration över de nya trafikplatserna när E4 Förbifart Stockholm är färdigbyggt mellan Kungens kurva och del av Vårby backe. Här kan du se bilder på allt vi bygger i Kungens kurva!

Håll dig uppdaterad genom att besöka vår webbplats – vi uppdaterar löpande inför kommande arbeten!