Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Film från brorivningen i Kungens kurva

Nu är bron i trafikplats Lindvreten borta - Rivningsarbete gick enligt planen, att på 10 timmar var klara med rivningen av bron i trafikplats Lindvreten.

-   Anledningen till att vi sprängde var för att hålla tidplanen. Det var en stor bro och det hade tagit allt för lång tid att knacka ner den på samma sätt som vi gjorde med gång- och cykelbron i Vårby backe förklarar, Per Lunde, projektledare på Trafikverket i Kungens kurva.

Bron i trafikplats Lindvreten innan rivningen

Att riva en bro över E4/E20 är komplext och kräver en hel del planering. Komplexiteten består i att det är många arbetsmoment som måste koordineras med entreprenörer, trafikledning, kommuner och andra myndigheter. Säkerheten är otroligt viktig. Det är också därför vi stängde av E4/E20 och ledde om trafiken under natten mellan lördag och söndag.

Efter - Nu är bron i trafikplats Lindvreten riven

-  De arbetsmoment som ska koordineras är allt ifrån planering av trafikomläggning, trafikavstängning och självklart själva rivningen av bron. Alla arbetsmoment är minutiöst planerade, är tidsatta och har sin egen starttid. Rivningen fick max ta 10 timmar. Vilket vi klarade, avslutar Per Lunde, projektledare på Trafikverket i Kungens kurva.

Arbetet med att bygga den nya cirkulationsplatsen kan påbörjas

Rivningen av bron var en av pusselbitarna för att kunna börja bygget av den nya cirkulationsplatsen. Vi bygger om för att förbättra trafikflödet i trafikplatsen när E4 Förbifart Stockholm är färdigbyggt. Den nu rivna bron i trafikplats Lindvreten ersätts av en ny större cirkulationsplats med nya av- och påfarter. 

Trafiken hänvisas till trafikplats Lindvreten Norra under byggtiden

Det kommer inte gå att köra mellan Vårby och Kungens kurva under byggtiden som beräknas pågå fram till 2023. Trafiken hänvisas till trafikplats Lindvreten Norra.

Öppna påfarter i Trafikplats Lindvreten södra till E4/E20 under byggtiden fram till 2023

Både påfarten söderut och norrut kommer vara öppna under hela byggtiden: 

  • Påfarten söderut mot Södertälje från Skärholmsvägen/Vårby allé
  • Påfarten norrut till Stockholm från Kungens kurvaleden