Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Illustration av buss i bussramp
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Arbetstunnlarna klara i Skärholmen och Sätra

Nu startar nästa etapp av bygget av Förbifart Stockholm. I södra Stockholm, i områdena Skärholmen och Sätra, är de två arbetstunnlarna klara. De ska användas för att kunna bygga huvudtunnlarna där trafiken sedan ska gå.

Arbetstunneln i Skärholmen kommer senare att bli på- och avfart exklusivt för bussar i kollektivtrafiken till och från Förbifart Stockholm.

Totalt har 1,4 kilometer tunnel sprängts ut i Skärholmen och Sätra. I februari startar Trafikverkets entreprenör tunnelarbetet i området igen.

I södra Stockholm kommer de ordinarie på- och avfarterna till Förbifart Stockholms tunnlar att ligga mitt i E4/E20 i höjd med IKEA samt söder om Bredängs trafikplats. Tunnlarna passerar sedan under Sätra och Kungshatt för vidare färd mot Lovö, där det byggs en trafikplats för att trafikanter ska kunna ta sig upp på ytvägnätet och ansluta till väg 261 Ekerövägen.