Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Varningsskylt för vägarbete
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Inom kort startar vi nya arbeten intill Sätra BP

Den tillfälliga vägen förbi Sätra Bollplan är nu asfalterad och kommer att vara körklar för trafiken under vecka 48-49. Byggstängsel kommer att sättas upp och därefter påbörjas etableringen inför arbetet med markförstärkande arbeten.

Varför vi gör markförstärkande arbeten, så kallad jetinjektering, vid Björksätravägen intill Sätra BP är för att vi ska kunna spränga ut tunnlarna på ett säkert sätt och för att skydda grundvattennivåerna.

Jetinjektering innebär att vi borrar hål i marken som vi sedan fyller med cement.

Se gärna filmen om hur jetinjektering går till här!

För att kunna göra arbetena har vi bland annat gjort en tillfällig väg som kommer att gå parallellt med Björksätravägen. Vi har även flyttat på parkeringen vid Sätra BP.

Mer infomration om den tillfälliga parkeringen hittar du här!

Vi arbetar ständigt med att störa så lite som möjligt genom olika åtgärder och anpassade arbetsmetoder. Vi ber om överseende med den ökade störning som själva arbetet kan skapa. Det kommer fortsatt vara trafikstörningar i området under hela byggarbetstiden.