Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Karta över Sätra med anteckning om tillfällig väg
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Tillfällig omläggning av Björksätravägen

Inom kort startar vi arbeten ovan jord i Sätra. Det innebär en tillfällig omläggning av Björksätravägen samt flytt av omklädningsrum och parkering vid Sätra BP.

För att förbereda E4 Förbifart Stockholms tunnlar ska vi göra markförstärkande arbeten, så kallad jetinjektering, vid Björksätravägen intill Sätra BP. Jetinjektering innebär att vi borrar hål i marken som vi sedan fyller med cement. Det gör vi för att tunneln skall kunna sprängas ut på ett säkert sätt och för att skydda grundvattennivåerna. Vi kommer även att fälla träd och göra schaktarbeten.

Vi kommer att använda utrymmet där nuvarande väg går. Därför gör vi en tillfällig väg som kommer att gå parallellt med nuvarande väg. Under byggtiden kommer vi även att flytta parkeringen och omklädningsrummen vid Sätra BK, se bild längst upp på sidan.

Vi arbetar ständigt med att störa så lite som möjligt genom olika åtgärder och anpassade arbetsmetoder. Vi ber om överseende med den ökade störning som själva arbetet kan skapa. Under vecka 22 får boende som kan komma att beröras av det fortsatta bygget ett informationsblad i brevlådan.

Informationsblad jetinjektering i Sätra (pdf-fil, 1,94 MB, öppnas i nytt fönster)