Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

nu har vi kommit till ett avsnitt under Mälaren där en mindre del av bergmassorna, av tekniska skäl, inte kan lastas på fartygen. Därför kör vi vissa bergmassor på lastbil istället för båt.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Delar av bergmassorna körs på lastbil från Sätra hamn

Arbetet med att driva tunnlar under Mälaren går framåt och bergmassorna transporteras som vanligt bort med fartyg från Sätra hamn.

Nu har vi kommit till ett avsnitt under Mälaren där en mindre del av bergmassorna, av tekniska skäl, inte kan lastas på fartygen.

Dessa massor behöver istället transporteras bort med lastbil vilket kan komma att påverka närboende i Sätra.

Även om sjötransporterna är igång kommer transport med lastbil ibland vara ett nödvändigt komplement till sjötransporter i samband med service och reparation av transportbandet och som i detta fall, om bergmassorna innehåller delar som inte kan återanvändas.

Framdriften av tunnlarna under Mälaren kommer vara relativt långsam vilket innebär att antalet lastbilstransporter blir färre än vid vanlig tunneldrift.

Transporterna kommer att ske dagtid på vardagarna, under perioder fram till våren 2019.