Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Byggarbete i tunnel
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Stenkoll på E4 Förbifart Stockholm? Kom på Öppet hus i Skärholmen!

För första gången öppnar Trafikverket upp tunnlarna i bygget av E4 Förbifart Stockholm, i Skärholmen. Vi bjuder på fika och en inblick i det komplexa arbetet med byggandet av E4 Förbifart Stockholm.

Promenad i tunneln

Passa på att ta en tunnelpromenad lördagen den 5 maj klockan kl 11.00 – 15.00.

Här får du veta mer om vad vi gör, hur vi bygger tunnlar, vad som händer i projektet, vad vi har för berggrund, vilka utmaningar vi har och vad vi gör för miljön och myckte mer. På visningen får du promenera ner de i tunnlar som vi just nu spränger ut och som senare kommer att användas av bussar när vi öppnar för trafik om åtta år, 2026.

Under tunnelpromenaden som är cirka 1 kilometer lång finns vi som jobbar i projektet på plats för att berätta om projektet och svara på frågor. Vi bjuder alla besökare på fika.

Promenaden går från ena tunnelröret via en tvärtunnel, en framtida nödutgång, in i ett parallellt tunnelrör och tillbaka ut igen. I tunneln leder en arbetstunnel ner till de andra tunnlarna som löper på olika nivåer ut och in ur E4 Förbifart Stockholm.

Just i Skärholmen kommer det att vara totalt 11 olika tunnlar med av och påfarter i olika riktningar var av två är avsedda för kollektivtrafik. Det är en av våra mest komplexa tunnel- och trafikanläggningar i projektet. Ta även chansen att få se en av vår borrmaskiner och prata med de som arbetar med bergborrning!

Alla måste ha hjälm och väst och varma kläder – det är kallt i tunneln

Vi lånar ut hjälmar och västar till alla, men ta på rejäla skor och oömma varma kläder. Det är kallt och delvis lerigt i tunneln! Barnvagnar med större hjul och barn som kan ha hjälm och väst är välkomna, spädbarn är för små för att gå på tunnelpromenad i hjälm och väst. Rullstolsburna måste ha ledsagare eftersom tunneln lutar.

Rullatorer och husdjur måste stanna utanför tunneln eftersom underlaget varierar i tunneln och det lutar.

Andra visningar som Trafikverket har haft har varit populära. Vi gör allt vi kan för att undvika köbildning, men som besökare behöver man ändå vara beredd på att få vänta ett tag.

Välkommen!

När: 5 maj, 11.00 - 15.00

Var: Skärholmen, Smistavägen/Skärholmsvägen

Arbetsplatsen ligger bredvid Skärholmens centrum, nära Skärholmsplan och Mikaelikyrkan.

Vi rekommenderar alla besökare att åka buss eller tunnelbana till Skärholmen.

Vad: Första promenaden i en av de nya tunnlarna för E4 Förbifart Stockholm

Maskinförare i borrmaskinen