Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Trafiken stoppas i tio minuter när vi spränger intill E4/E20 mellan Bredäng och Kungens kurva. Sprängningsarbetet startar sista veckan i april och beräknas pågå till slutet av 2020.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Sprängningsarbeten mellan Bredäng och Kungens kurva

Trafiken stoppas i tio minuter när vi spränger intill E4/E20 mellan trafikplats Bredäng och Kungens kurva. Sprängningsarbetet startar sista veckan i april och beräknas pågå till slutet av 2020.

Nu börjar vi arbetet med att spränga oss ner till de tunnlar som ska ansluta till det som blir väg E20 när E4 Förbifart Stockholm är klart.

Trafiken påverkas när vi spränger

När vi spränger behöver E4/E20 stängas av för både södergående och norrgående trafik. Även intilliggande gång- och cykelvägar stängs av.

Avstängningen gäller i tio minuter och sker:

  • Måndag till torsdag klockan: 10:00 och 14:00 (samt kl 19:30 maj-september)
  • Fredagar klockan: 10:00

Trafikverket arbetar ständigt med att störa så lite som möjligt genom olika åtgärder och anpassade arbetsmetoder. Trots det kan vissa arbeten komma att uppfattas som störande av er som bor i närheten. Läs mer om vår Sprängvarningstjänst här!

Bredangsrakan.jpg

-  Av säkerhetsskäl stoppar vi trafiken på E4/E20 när vi spränger. Trafiken förvarnas med varningsljus och stoppas vid trafiksignal med växelvis blinkande rött ljus. När trafiken står still fälls även en bom över vägen. Två bommar, en i södergående och en i norrgående körriktning är placerade straxt söder om trafikplats Bredäng och strax norr om trafikplats Kungens kurva. När sprängningen är klar och vägen synad så att det inte kommit ut någon sprängsten på vägbanan öppnas bommen och trafiksignalen släcks. Då är det ok för trafiken att köra vidare, förklarar Anders Carlbom, byggledare på Trafikverket.

Illustration över hur det kan komma att se ut när vi bygg färdigt påfarten till E4 Förbifart Stockholm.

Illustration över hur påfarten till E4 Förbifart Stockholm i norrgående riktning kan komma att se ut när vi är klara med bygget mellan trafikplats Bredäng och Kungens kurva. När bygget är klart kommer på- och avfarterna till E4 Förbifart Stockholm ligga strax söder om Bredängs trafikplats i höjd med Smista och Storsätragränd. Nedfarten till höger i bild leder norr ut, där nästa avfart blir trafikplats Lovön.