Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Flygfoto över Vinsta

Vinsta

Under Vinsta bygger vi den del av E4 Förbifart Stockholms tunnlar som går från Mälaren under Grimsta, Hässelby, Vinsta och Kälvesta och fram till Hjulsta. Ovan jord bygger vi om Bergslagsvägen med två nya cirkulationsplatser och nya gång- och cykelvägar.

Bygget just nu

I Vinsta har Trafikverket fyra arbetsområden: vi bygger tunnlar vid Johannelund och och vid Skattegårdsvägen. Vi har sprängt lodräta hål vid Vinsta västra grundskola och i Gula kvarteret (Plaisirvägen) för våra fyra till­- och frånlufts­stationer. Med hjälp av 16 stora fläktar kommer de att förse E4 Förbifart Stockholms tunnel med luft.

I de två på- och avfartstunnlarna vid Johannelund och vid Skattegårdsvägen borrar och spränger vi oss fram cirka 5–15 meter i veckan. Arbetena under jord utförs vardagar klockan 07.00-22.00. Transport av bergmassor sker nattetid.

Trafikplats Vinsta

Arbetet består i huvudsak av ombyggnad av Bergslags­vägen mellan Bergsslagsplan och Skattegårdsvägen med två nya cirkulations­ platser, en vid Johannelund och en vid Skattegårdsvägen, ledningsomläggningar samt nya gång­ och cykelvägar. Byggstart 2019, med en projekttid på ungefär tre och ett halvt till fyra år.

Ny SMS-tjänst

Nu lanserar vi en tjänst för dig som vill ha information om våra arbeten i Vinsta via SMS. Från och med den 2 oktober kan du som närboende prenumerera på vår SMS-tjänst. Här kan du till exempel få information om störande eller trafikpåverkande arbeten som planeras i ditt område.