Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Flygfoto över Vinsta

Vinsta

Under Vinsta bygger vi en del av Förbifart Stockholms tunnel som går från Mälaren under Grimsta, Hässelby, Vinsta och Kälvesta och fram till Hjulsta. Vi ska även bygga två nya cirkulationsplatser och gång- och cykelvägar.

Bygget just nu

I Vinsta har Trafikverket fyra arbetsområden: vi bygger tunnlar vid Johannelund och och vid Skattegårdsvägen. Vi spränger lodräta hål vid Vinsta västra grundskola och i Gula kvarteret (Plaisirvägen) för våra fyra till­- och frånlufts­stationer. Med hjälp av 16 stora fläktar kommer de att förse E4 Förbifart Stockholms tunnel med luft.

I de två på- och avfartstunnlarna vid Johannelund och vid Skattegårdsvägen borrar och spränger vi oss fram cirka 5–15 meter i veckan.

Arbetena under jord fortsätter som vanligt där sprängningar utförs vardagar klockan 07.00-22.00. Transport av bergmassor sker nattetid.

Trafikplats Vinsta

Arbetet består i huvudsak av ombyggnad av Bergslags­vägen mellan Bergsslagsplan och Skattegårdsvägen med anslutningar mot lokalgator, ramp mot E4 Förbifart Stockholm vid Skattegårdsvägen och vid Johannelund, två nya cirkulations­ platser, ledningsomläggningar samt nya gång­ och cykelvägar. Byggstart 2019, med en projekttid på ungefär tre och ett halvt till fyra år.