Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bilden ovan visar betongtunnelns anslutning till Akalla bergtunnel.

Akalla/Häggvik

Från Häggvik går E4 Förbifart Stockholm i tunnel under Järvafältet och nedsänkt i tråg förbi Akalla. Trafikplats Akalla kommer att ansluta till Hanstavägen. I Häggvik kommer vägen att ansluta till E4 Uppsalavägen, Norrortsleden och det lokala vägnätet.

Pågående arbeten

Trafikplats Akalla

I Akalla pågår just nu arbeten med räcken, bariärrer och vägutrustning. På tunneltaket bygger vi en gång- och cykelväg.

I Igelbäckens naturområde genomförs så kallade kompensationsåtgärder. Den nuvarande bäcken ska grävas om för att få svängar (meandras) som förlänger vattnets lopp från cirka 340 meter till 440 meter. Träd och buskar ska planeras för att skugga vattendraget.

Den 1,3 kilometer långa bergtunneln från Trafikplats Hjulsta har nu anslutits till Akalla betongtunnel. Körbanan som går från Akalla trafikplats fram till bergtunneln har asfalterats. Betongtunneln har täckts över vilket gör det lättare att komma in i Hansta naturreservat.

Trafikplats Akalla kommer att ha en överliggande cirkulationsplats med anslutningar mellan E4 Förbifart Stockholm och Akallalänken/Hanstavägen. Sedan fortsätter ansluter vägen till trafikplats Häggvik i norr.