Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Just nu satsar Trafikverket och Region Stockholm på framtidens trafiklösningar i Stockholms västerort, området mellan Akalla, Barkarby och Hjulsta. Vi bygger för att det ska bli smidiga byten i kollektivtrafiken och snabbare väg mellan norra och södra Stockholm.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Trafikverket och Nya tunnelbanan arbetar nära varandra mellan Akalla och Barkarby

Just nu satsar Trafikverket och Region Stockholm på framtidens trafiklösningar i området mellan Akalla, Barkarby och Hjulsta. Vi bygger för att det ska bli smidiga byten i kollektivtrafiken och snabbare väg mellan norra och södra Stockholm.

I området breddar vi vägar, bygger ut tunnelbanan, bygger broar, tunnlar, ny stationsentré och nya plattformar för regionaltåg. Information och karta över allt vi bygger i området har vi nu samlat på en gemensam webbsida.

Läs gärna mer om de olika projekten som pågår i Västerort här!

Karta som visar vad vi bygger i Västerort. Just nu satsar Trafikverket och Region Stockholm på framtidens trafiklösningar i området mellan Akalla, Barkarby och Hjulsta. Vi bygger för att det ska bli smidiga byten i kollektivtrafiken och snabbare väg mellan norra och södra Stockholm.Klicka på kartan för att få en större bild!

Kontaktuppgifter:

Trafikverkets kontaktcenter telefon: 0771 - 921 921

Järfälla kommuns servicecenter telefon: 08 - 580 285 00

Region Stockholm bygger ut tunnelbanans Blå linje till Barkarby
Tunnelbanans Blå linje ska förlängas från Akalla till Barkarby, en sträcka på 4 kilometer och två nya stationer. Barkarby blir en viktig knutpunkt för kollektivtrafikresenärer.

Trafikverket breddar E18 mellan trafikplatserna Hjulsta och Barkaby med ytterligare körfält, planerad byggtid 2025-2027
Området kring stadsdelarna Barkarby och Hjulsta i nordvästra Stockholm kommer de närmaste 15 åren att genomgå en kraftig förändring. Det ställer krav på såväl det lokala som det regionala vägnätet.

Trafikverket bygger en ny stationsentré och del av Veddestabron i Barkarby
Bron ska bli en led för den biltrafik som i dag går över Barkarbybron. Den kommer att sträcka sig från Barkarbyfältet, över E18 och järnvägen. Trafikverket planerar också att bygga en ny entré på norra änden av Barkarby station som ansluter till Veddestabron.

I området märks också Trafikverkets bygge av E4 Förbifart Stockholm
E4 Förbifart Stockholm är en viktig pusselbit för att skapa en tillgänglig Stockholmsregion. Den nya sträckningen binder ihop norra och södra Stockholm, vilket leder till att människor och varor kan ta nya, smidigare resvägar. Vägen avlastar Essingeleden och innerstaden och minskar sårbarheten i Stockholms trafiksystem.