Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Illustration av trafikplatserna på Lovön efter ombyggnaden

Illustration av trafikplatserna på Lovön efter ombyggnaden

Ekerö

Här kan du ta del av information om de två delprojekt inom E4 Förbifart Stockholm som byggs i Ekerö kommun; tunneldelarna som byggs under Lovön och breddningen av Ekerövägen.

Ekerövägen ska breddas med ytterligare ett körfält mellan Tappström och Nockeby i riktning mot Ekerö för att det ska bli smidigare för bussarna att ta sig fram i rusningstrafik. I projektet ingår även att bredda Drottningholmsbron och Nockebybron, att bygga ett till tunnelrör i Lindö tunnel samt att bygga en ny, öppningsbar bro vid Tappström.

Ekerövägen ansluter till E4 Förbifart Stockholms tunnlar vid två nya trafikplatser som  byggs på Lovön; i Tillflykten och Edeby. När E4 Förbifart Stockholm öppnar får Ekeröborna två nya anslutningar till fastlandet, en norrut och en söderut. Därmed avlastas Ekerövägen genom den känsliga miljön i världsarvet Drottningholm. Läs mer om bergtunnlarna på Lovö här.

Ombyggnaden av Ekerövägen är igång längs en stor del av sträckan. Arbetena märks till störst del av mellan Tappström och Edeby där våra entreprenörer är synliga i flera områden. Under hösten kommer arbeten också att märkas av längs sträckan mellan Edeby och Nockeby, genom världsarvet Drottningholm. Läs mer om Ekerövägen här. Ombyggnaden beräknas vara klar under 2023.