Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Illustration av Lovön eftr ombyggnaden

Ekerö

Här kan du ta del av information om de två delprojekt inom E4 Förbifart Stockholm som byggs i Ekerö Kommun; tunneldelarna som byggs under Lovön och breddningen av Ekerövägen.

Ekerövägen ska breddas med ytterligare ett körfält mellan Tappström och Nockeby för att det ska bli smidigare för bussarna att ta sig fram i rusningstrafik. I projektet ingår även att bredda Drottninghomsbron och Nockebybron, att bygga ett till tunnelrör i Lindö tunnel samt att bygga en ny öppningsbar bro vid Tappström.

Ekerövägen ansluter till Förbifart Stockholms tunnlar vid två nya trafikplatser som ska byggas vid Tillflykten respektive Edeby på Lovön. När Förbifart Stockholm öppnar får Ekeröborna två nya anslutningar till fastlandet och avlastar därigenom Ekerövägen genom den känsliga miljön i världsarvet Drottningholm.

Ombyggnaden av Ekerövägen har startat. Först ut är sträckan mellan Finnbo, strax efter Kanton till och med Lindö tunnel, där vår entreprenör arbetar på flera ställen längs sträckan. Under hösten kommer det även att märkas av aktivitet på sträckan mellan Tappström och Lindö tunnel. Så snart upphandlingen är avslutad för den sista sträckan, mellan Kanton och Nockeby, genom världsarvet Drottningholm, kan ombyggnaden starta även där. Läs mer om Ekerövägen här

I delprojektet Tunnel Lovö bygger vi bergtunnlarna under Lovön som ansluter till E4 Förbifart Stockholms södra respektive norra delar. I mars 2019 hävde Trafikverket kontraktet med entreprenören och upphandling av en ny entreprenör pågår. Under tiden utför en tillfällig entreprenör så kallade skyddsarbeten i tunnlarna för att minimera startsträckan för den nya entreprenören som beräknas vara på plats kring årsskiftet 2019/2020. Läs mer om Tunnel Lovö här