Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Illustration av cirkulationsplatserna på Lovön efter ombyggnaden

Illustration av cirkulationsplatserna på Lovö efter ombyggnaden

Ekerö

Här kan du ta del av information om de två delprojekt inom E4 Förbifart Stockholm som byggs i Ekerö kommun; tunneldelarna som byggs under Lovö och breddningen av Ekerövägen.

Ekerövägen ska breddas med ytterligare ett körfält mellan Nockeby och Tappström i riktning mot Ekerö för att det ska bli smidigare för bussarna att ta sig fram i rusningstrafik. I projektet ingår även att bredda Drottningholmsbron och Nockebybron, att bygga ett till tunnelrör i Lindö tunnel samt att bygga en ny, öppningsbar bro vid Tappström.

Ekerövägen ansluter till E4 Förbifart Stockholms tunnlar vid två nya trafikplatser som byggs på Lovön; i Tillflykten och Edeby. När E4 Förbifart Stockholm öppnar får Ekeröborna två nya anslutningar till fastlandet, en norrut och en söderut. Därmed avlastas Ekerövägen genom den känsliga miljön i världsarvet Drottningholm. Klicka på länken nedan för att läsa mer.

Tunnlarna på Lovö

Ombyggnaden av Ekerövägen är igång längs i stort sett hela sträckan. Ombyggnaden beräknas vara klar under 2023. Klicka på länken nedan för att läsa mer.

Ekerövägen, Vanliga frågor om projekt Ekerövägen

Aktuella arbeten

Översiktskarta över Trafikverkets pågående arbeten med Ekerövägen. Drottningholmsbron: bulleralstrande arbeten från och med vecka 27. 1 - Karusellplan; hit har arbetena nått med den nya gång- och cykelvägen på vägens södra sida. 2 - Edeby; sprängningsarbeten invid vägen. Sprängning kan ske klockan 10 och 14 då trafiken stoppas. 3 - Tillflykten; sprängningsarbeten pågår dagtid. Trafiken påverkas inte. 4 - Byggarbetsplatsen på norra Lovö för tunneldelarna. Sprängningsarbeten sker under jord dygnet runt. 5 - Byggarbetsplatsen på södra Lovö för tunneldelarna. Sprängningsarbeten sker under jord dygnet runt. 6 - Här har vi nu sprängt fram det nya tunnelröret bredvid Lindö tunnel. Nästa steg är att klä in tunneln och bygga en väg. 7 - Ekerövägen breddas över gång- och cykelpassagen strax söder om Lindö tunnel. Bulleralstrande arbeten från och med vecka 27. 8 - Vi bygger en ny gång- och cykelpassage under Färentunavägen. Arbeten i Tappströmskanalen under sommaren med den nya Tappströmsbron.