Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Illustration av trafikplatserna på Lovön efter ombyggnaden

Illustration av trafikplatserna på Lovön efter ombyggnaden

Ekerö

Här kan du ta del av information om de två delprojekt inom E4 Förbifart Stockholm som byggs i Ekerö kommun; tunneldelarna som byggs under Lovön och breddningen av Ekerövägen.

Ekerövägen ska breddas med ytterligare ett körfält mellan Tappström och Nockeby i riktning mot Ekerö för att det ska bli smidigare för bussarna att ta sig fram i rusningstrafik. I projektet ingår även att bredda Drottningholmsbron och Nockebybron, att bygga ett till tunnelrör i Lindö tunnel samt att bygga en ny, öppningsbar bro vid Tappström.

Ekerövägen ansluter till E4 Förbifart Stockholms tunnlar vid två nya trafikplatser som byggs på Lovön; i Tillflykten och Edeby. När E4 Förbifart Stockholm öppnar får Ekeröborna två nya anslutningar till fastlandet, en norrut och en söderut. Därmed avlastas Ekerövägen genom den känsliga miljön i världsarvet Drottningholm. Klicka på länken nedan för att läsa mer.

Tunnlarna på Lovö

Ombyggnaden av Ekerövägen är igång längs en stor del av sträckan. Arbetena märks till störst del av mellan Tappström och Edeby där våra entreprenörer är synliga i flera områden. Under hösten kommer arbeten också att märkas av längs sträckan mellan Edeby och Nockeby, genom världsarvet Drottningholm. Ombyggnaden beräknas vara klar under 2023. Klicka på länken nedan för att läsa mer.

Ekerövägen, Vanliga frågor om projekt Ekerövägen

Aktuella arbeten

Karta med översikt över Trafikverkets pågående arbeten. 1 - Karusellplan; hit har arbetena med gång- och cykelvägen nått. 2 - Edeby; här leds Ekerövägen om from vecka 14. 3 - Tillflykten; här börjar vi snart arbeten med tunnelmynningarna. Just nu pågår sprängningsarbeten i arbetet med den nya trafikplatsen. 4 - Byggarbetsplatsen på norra Lovö för tunneldelarna. 5 - Byggarbetsplatsen på södra Lovö för tunneldelarna. 6 - Lindö tunnel; from vecka 15 spränger vi fram det nya tunnelröret från Stockholmssidan, norra delen av tunneln. 7 - Ekerövägen ska breddas över gång- och cykelpassagen strax söder om Lindö tunnel med start i maj. 8 - Vi bygger en ny gång- och cykelpassage under Färentunavägen. Sprängningsarbeten bredvid Wallenbergs Allé.