Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Traktor kör med skördetröska på åker

Framkomlighet under byggtiden

Ombyggnaden av Ekerövägen har startat. En av tre entreprenörer är på plats och upphandling pågår av de övriga. Vartefter vi närmar oss byggstart kommer det mer information om framkomligheten under byggtiden. Här samlar vi det vi känner till idag.

Ekerövägen byggs om i tre entreprenader. Våra arbeten märks av succesivt och syns just nu mest på mittsträckan; mellan Lindö tunnel och Kanton (Finnbo). Vi arbetar för att framkomligheten för dig som ska till och från Ekerö ska vara så god som möjligt under byggtiden, speciellt under rusningstimmarna. Vi kan inte säga exakt när, var och hur vi kommer att påverka, men här kan du läsa om generella riktlinjer för framkomligheten under byggtiden. Du kommer att få mer information när vi närmar oss arbetsmoment som påverkar framkomligheten.

För dig som färdas i bil på Ekerövägen

Vi kommer att minska körfältens bredd, sänka hastigheten genom vissa områden och leda om vägen mellan vissa sträckor. Ekerövägen ska vara framkomlig dagtid och vi kommer speciellt att prioritera framkomligheten under rusningstid. Det kan komma att ske arbeten under kvällar och nätter som påverkar din resa i större utsträckning än dagtid.

För gång- och cykeltrafikanter

Gång- och cykelvägen ska vara framkomlig under dagtid, men vissa inskränkningar kan komma att ske under kvällar och nätter. Gång- och cykelbanan kommer periodvis att smalnas av och ledas om.

För dig som ska besöka Drottningholm

Vi strävar efter full framkomlighet under turistsäsongen. Besökare ska komma fram, bussar och bilar ska kunna parkera. När turistsäsongen inte pågår kan det komma att ske begränsningar i tillgängligheten för exempelvis parkeringen.

När vi bygger ny Tappströmsbro

Den nuvarande bron kommer att vara framkomlig för trafikanter, cyklister och fotgängare under tiden vi bygger den nya bron. Under vissa perioder kommer det inte att gå att köra båtar i farleden.

När vi breddar Nockebybron

Under vissa perioder kommer det inte att gå att köra båtar i farleden.