Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Traktor kör med skördetröska på åker

Framkomlighet under byggtiden

Ombyggnaden av Ekerövägen är i full gång och våra arbeten syns, hörs och känns. Vi påverkar dig som bor och vistas i området. Här samlar vi det vi känner till idag.

Vi arbetar för att framkomligheten för dig som ska till och från Ekerö ska vara så god som möjligt under byggtiden, speciellt under rusningstimmarna. Den här sidan innehåller generella riktlinjer för framkomligheten under byggtiden. I takt med att arbeten når fler områden längs sträckan informerar vi om det. Ta del av nyhetsuppdateringarna om ombyggnaden av Ekerövägen. 

Länk till nyhetsflödet om ombyggnaden av Ekerövägen (webbsidan öppnas i nytt fönster)  

För dig som färdas i bil på Ekerövägen

Vi kommer att minska körfältens bredd, sänka hastigheten genom vissa områden och leda om vägen mellan vissa sträckor. Ekerövägen ska vara framkomlig dagtid och vi kommer speciellt att prioritera framkomligheten under rusningstid. Det kan komma att ske arbeten under kvällar och nätter som påverkar din resa i större utsträckning än dagtid. 

För gång- och cykeltrafikanter

Gång- och cykelvägen ska vara framkomlig under dagtid, men vissa inskränkningar kan komma att ske under kvällar och nätter. Gång- och cykelbanan kommer periodvis att smalnas av och ledas om.

För dig som ska besöka Drottningholm

Vi strävar efter full framkomlighet under turistsäsongen. Besökare ska komma fram, bussar och bilar ska kunna parkera. När turistsäsongen inte pågår kan det komma att ske begränsningar i tillgängligheten för exempelvis parkeringen.

När vi bygger ny Tappströmsbro

Den nuvarande bron kommer att vara framkomlig för trafikanter, cyklister och fotgängare under tiden vi bygger den nya bron. Under vissa perioder kommer det inte att gå att köra båtar i farleden.

När vi breddar Nockebybron

Bron kommer att vara öppen för trafik under hela byggtiden, ett körfält i vardera riktningen kommer att vara öppet. Bron är öppningsbar under större delen av byggtiden. I samband med vissa arbetsmoment kan båtar som vanligtvis behöver broöppning för att passera, inte passera genom denna farled.