Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Frågor och svar om Ekerövägen

Här kan du läsa svaren på några av de vanligaste frågorna vi får om projektet.

Trafikverket bygger om Ekerövägen mellan Tappström och Nockeby i Ekerö kommun. Den trefiliga vägen ska breddas med ytterligare ett körfält för att det ska bli smidigare för bussarna att ta sig fram i rusningstrafik. I projektet ingår även att bygga en ny öppningsbar bro vid Tappström, att bredda Drottninghomsbron och Nockebybron samt att bygga ett till tunnelrör i Lindö tunnel. Ekerövägen ansluter till Förbifart Stockholms tunnlar vid två nya trafikplatser som ska byggas i Tillflykten och Edeby på Lovön. När Förbifart Stockholm öppnar får Ekeröborna två nya anslutningar till fastlandet och avlastar därigenom Ekerövägen genom den känsliga miljön i världsarvet Drottningholm.

Om du inte hittar svar på just din fråga här kan du höra av dig till Trafikverkets kontaktcenter på telefon 0771-921 921 eller maila din fråga till oss på kundarenden.forbifartstockholm@trafikverket.se.

Är du intresserad av att löpande får veta vad som händer i projektet? Anmäl dig till vårt digitala nyhetsbrev här och följ oss på Instagram där vi heter @e4forbifartstockholm.