Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Borrningar under Fiskarfjärden och Lambarfjärden startar i mitten av oktober

Nu börjar vi snart att undersöka hur berggrunden ser ut under Mälaren på två ställen där E4 Förbifart Stockholms tunnlar kommer att passera. Tunnlarna passerar dels under Fiskarfjärden och dels under Lambarfjärden.

För att få så mycket information som möjligt om hur berggrunden ser ut ovanför tunnlarna genomför vi provborrningar innan vi påbörjar arbetet med tunnlarna.

I Fiskarfjärden kommer borrningarna att ske från ett arbetsfartyg mellan Kungshatt och Lovön. Borrningarna kommer att pågå från den 15 oktober till slutet av november. Framkomligheten för båttrafiken kommer inte att påverkas.

I Lambarfjärden kommer borrningarna att ske från en ankrad pråm, söder om Hässelby holme. Borrningarna pågår från den 17 oktober till slutet av december . Under perioden kommer framkomligheten påverkas i Lambarfjärden och därför kommer båttrafiken att ledas om runt borrplatsen.  

Borrningarna bedöms inte ge upphov till störande buller men vi har beredskap för att eventuellt vidta bullerdämpande åtgärder.  

Om du har frågor eller upplever störande buller från borrningarna, kontakta då vår kundärendemottagning på telefon: 010-123 04 00 eller e-post kundarenden.forbifartstockholm@trafikverket.se