Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Successiv byggstart för Ekerövägen

Under hösten kommer den första etappen av ombyggnaden av Ekerövägen att starta, från Lindö tunnel fram till strax före Kanton.

Under hösten kommer den första etappen av ombyggnaden av Ekerövägen att starta, från Lindö tunnel fram till strax före Kanton. Till en början kommer du att märka av våra arbeten när du passerar arbetsområdet. Det kommer att dröja ytterligare en tid innan framkomligheten påverkas. I den andra etappen, från Tappström till Lindö tunnel, pågår upphandlingen av entreprenör. Det arbetet beräknas vara igång våren 2019. I den tredje etappen, från Kanton till Nockeby, förbereder vi upphandlingen  av den entreprenör som ska bredda Ekerövägen genom den känsliga miljön i världsarvet.

Tillfällig cirkulationsplats byggs

Vår entreprenör Züblin Scandinavia genomför förberedande arbeten inför den första etappen av höstens ombyggnad. Det blir en byggarbetsplats på södra sidan av Ekerövägen, i höjd med Tillflykten. Det blir också en tillfällig cirkulationsplats på Ekerövägen. Den ska användas enbart under byggtiden, och den byggs för att byggtrafiken ska kunna korsa Ekerövägen på ett säkrare sätt, utan att påverka trafikflödet alltför mycket. Hastigheten kommer att sänkas vid cirkulationsplatsen. Vi kommer att informera i god tid innan den nya cirkulationsplatsen tas i bruk.

Vad händer sen?

Under 2019 kommer våra arbeten att märkas av på flera ställen samtidigt längs etappen. Trafiken kommer att ledas
om till en tillfällig väg och hastigheten kommer att sänkas vid arbetsområdena. På kartan på första sidan kan du se vad som ska göras på just den här etappen. I takt med att arbetena påbörjas, kommer vi att informera om hur du påverkas.