Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ansökan till Länsstyrelsen om tillfälligt indraget kollektivkörfält längs en del av Ekerövägen

Inför ombyggnaden av Ekerövägen skickar Trafikverket en ansökan till Länsstyrelsen om att tillfälligt dra in kollektivkörfältet längs en del av Ekerövägen.

För att ombyggnaden av Ekerövägen ska kunna genomföras så snabbt som möjligt kommer vi att behöva använda ett av de tre körfälten till arbetsområde för vår entreprenör, eftersom vi inte kan använda någon yta utanför vägbanan i den ytterst känsliga världsarvsmiljön. Det innebär att framkomligheten på den etapp som går genom Drottningholm, från Finnbo till Nockeby, en sträcka på drygt 4 km, blir mer påverkad än resten av sträckan under byggtiden.

 

För att genomföra denna åtgärd ansöker vi hos Länsstyrelsen om att kollektivtrafikkörfältet tillfälligt ska dras in. Därför kommer Trafikverket att skicka in en ansökan under augusti månad där vi ansöker om att körfältet ska dras in från och med 1 maj 2019. Enligt de beräkningar vi har gjort innebär den begränsade framkomligheten att resan tar något längre tid in mot Brommaplan under rusningstimmarna.