Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Cykelfarthinder vid Edeby

Trafikverket har tillsammans med Ekerö kommun, entreprenören LSAB, VSM entreprenad, A-L Väg & Vakt AB samt med hjälp av erfarna cyklister förbättrat säkerheten i förebyggande syfte för cyklister och fotgängare vid in- och utfarten till byggarbetsplatsen i höjd med Edeby.

Anledningen är den tunga trafiken som kommer att öka i takt med att arbetet nu går in i en ny fas när vi börjar spränga huvudtunnlarna i E4 Förbifart Stockholm. Åtgärderna som vidtagits följer en godkänd trafikanordningsplan, en så kallad TA-plan. Byggtrafiken som kör ut från Trafikverkets etablering möts av dubbla stoppskyltar samt breda vita stopplinjer framför gång- och cykelbanan vilket också följer en godkänd TA-plan.

Vi vill skapa en så säker passage som möjligt för cyklister och gående med tanke på den risk som finns med lastbilar och arbetsfordon i rörelse.