Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Illustration av ny tunnelmynning i Lindö tunnel
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ett steg närmare byggstart för Ekerövägen

Nu har vi tagit ett steg närmare byggstarten i delprojektet Ekerövägen. Nu är upphandlingen färdig och kontrakt skrivet med en entreprenör för en av de tre etapperna på Ekerövägen.

Ombyggnaden av Ekerövägen kommer att ske i tre etapper. Nu är upphandlingen färdig och kontrakt skrivet med entreprenören Züblin Scandinavia AB för en av de tre etapperna på Ekerövägen. Etappen sträcker sig från Finnbo i höjd med Drottningholms golfbana till och med Lindö tunnel.

I arbetet med den här sträckan ingår breddning av Ekerövägen med en fil för kollektivtrafik i riktning mot Ekerö, en ny gång- och cykelväg på södra sidan av Ekerövägen, ytterligare ett tunnelrör i Lindö tunnel för trafik ut mot Ekerö, en ny gång- och cykelundergång under Ekerövägen vid Edeby samt två nya cirkulationer för anslutning av E4 Förbifart Stockholm till Ekerövägen; en vid Edeby och en vid Tillflykten. I sommar kommer entreprenören att förbereda för byggstarten och du kommer att se arbeten vid sidan av vägen till att börja med. I god tid inför att byggandet kommer att påverka framkomligheten kommer vi att gå ut med information så att du har möjlighet att planera ditt resande.

Vi planerar också för hur trafiken ska kunna flyta på så bra som möjligt på resten av Ekerövägen under hela byggtiden, samtidigt som entreprenörerna ska ges möjlighet att utföra sitt arbete. Ju närmre byggstart vi kommer desto mer information kommer vi att ha om hur begränsningar i framkomligheten kommer att påverka dig och din resa.