Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Delar av bergmassorna körs på lastbil från Lovö till Munsö.

I början av juni kommer vissa arbeten igång med tunneldelarna under Lovön. Utsprängt berg från tunnlarna kommer att transporteras bort på lastbil till Munsö.

Den entreprenör som kontrakterats för att utföra så kallade skyddsarbeten under 2019 i tunneldelarna under Lovön är nu startklar och arbetena komer att påbörjas. Ett av de arbetena som ska utfras är att transportera bort utsprängt och krossat berg som har lagrats inför vidare transport.

Transporterna med lastbil kommer att ske dagtid på vardagar fram tills att ett nytt transportband har byggts upp och det krossade berget åter kan forslas bort sjövägen.

Skyddsarbetena utförs under tiden upphandlingsprocessen pågår för den entreprenör som ska färdigställa tunneldelarna under Lovön. Arbetena görs för att underhålla den befintliga anläggningen och för att lämna över en fungerande, säker och väl underhållen arbetsplats till den entreprenör som ska bygga färdigt tunneldelarna. Skyddsarbetena består, utöver bortforsling av bergmassor, i att utföra asfalteringsjobb och slutföra förstärkningsarbeten i tunnlarna.