Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Kontraktsskrivning för ytterligare en entreprenad på Ekerövägen

Nu har vi skrivit kontrakt med ytterligare en entreprenör vilket innebär att två av tre entreprenörer snart är på plats på Ekerövägen.

Kontraktet som nu har tecknats gäller sträckan mellan Tappström fram till Lindö tunnel. Utöver breddningen av Ekerövägen med ytterligare ett körfält för kollektivtrafiken innefattar kontraktet en ny, öppningsbar Tappströmsbro, en ny och större cirkulationsplats i korsningen med Färentunavägen samt en passage under Färentunavägen där det idag är ett övergångsställe.

Redan i februari vanns upphandlingen av det spanska företaget Comsa som gått samman med turkiska Yapi Merkezi i ett joint venture. Beslutet överklagades sedan av två andra aktörer och den juridiska processen har pågått fram till nu.

-          Vi ser positivt på att upphandlingsprocessen nu är avslutad och att vi inom kort har två av tre entreprenörer på plats, säger Tomas Flykt, projektledare på Trafikverket.

Comsa är sedan tidigare kontrakterad för en entreprenad i Kungens kurva där de bygger betongtunnlar.

Upphandling pågår i den tredje och sista sträckan av Ekerövägen, mellan Kanton och Nockeby. Upphandlingen beräknas vara färdig under hösten.