Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nästa fas för arbetena längs Ekerövägen

Med start vecka 2 påbörjar vår entreprenör arbeten som kommer att höras och synas för dig som bor eller vistas i området.

Bergkrossning i Tillflykten

Efter att marksprängningarna i Tillflykten avslutades i december är det nu dags att krossa det berg som frigjorts. Med hjälp av en kross omvandlas berget till rätt storlek och slutprodukten körs sedan till andra sidan Ekerövägen för att användas i anläggandet av en tillfällig väg i höjd med Edeby. Arbetet med att krossa berg kan komma att störa dig som bor eller vistas i området. För att de tillåtna gränsvärdena inte ska överskridas mäts bullernivåerna regelbundet.

Bergborrning vid Lindö tunnel

Under kommande vecka fortsätter vår entreprenör arbetena med Lindö tunnel. Efter att berget nu har rensats och tvättats är nästa steg att borra sig ned till den nivå där Lindö tunnels andra tunnelrör ska byggas. Även detta arbetsmoment kan komma att störa dig som bor eller vistas i området och mätningar av bullernivåerna utförs även här.
Arbetena som nu startar påverkar inte framkomligheten på Ekerövägen, men den tillfälliga cirkulationsplatsen i höjd med Tillflykten kommer att trafikeras av fler arbetsfordon än vanligt.