Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vi borrar och spränger oss fram till Lindö tunnels nya tunnelrör

Vår entreprenör arbetar med Lindö tunnel i båda riktningarna. Visst sprängningsarbete har påbörjats vilket innebär att trafiken kan stoppas i samband med sprängningarna vardagar kl 10 och 14.

För att nå fram till den punkt där det nya tunnelröret ska sprängas fram ur berget, borrar och spränger man sig fram. Dessa arbeten sker dagtid på den södra sidan av Lindö tunnel, den sidan som vetter mot Tappström. Arbetena bullrar och kan störa dig som bor eller vistas i området.

Sprängningarna vid Lindö tunnel kan utföras vardagar kl 10 och 14. Inför en sprängning stoppas all trafik i båda färdriktningarna eftersom vi spränger inom säkerhetszonen. Trafiken stoppas tills sprängningen är klar och efterföljande säkerhetsinspektion har skett.

Eftersom sprängningarna görs ovan jord, så kallade marksprängningar, kan de höras och kännas annorlunda än de tunnelsprängningar som görs i samma område.