Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ett körfält leds om förbi Lindö tunnel och planerade sprängningar ställs in

I samband med planerade sprängningar vid Lindö tunnel i förra veckan stoppades trafiken i båda körriktningarna på Ekerövägen längre tid än planerat. Stoppen orsakade långa köer och många trafikanter drabbades.

Vi har initialt vidtagit åtgärder för att minimera risken för att samma sak ska hända igen. I ett första skede leds trafiken om mot Ekerö förbi området vid Lindö tunnel. Två körfält är öppna för trafik, ett i varje riktning.  På det viset minimerar vi risken för att oplanerade avstängningar behöver ske. Omledningen gäller tills vidare.

En annan åtgärd är att inga planerade sprängningar kommer att utföras innan vi har analyserat läget tillsammans med vår entreprenör för att utreda förra veckans situation. Trafiken kan fortfarande stoppas korta stunder kl 10 och 13 måndag – torsdag och fredagar kl 10 när löst sittande berg tas bort.