Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Måndag den 23 mars återupptas sprängningarna vid Lindö tunnel

När vi vecka 11 utförde planerade sprängningar vid Lindö tunnel var vi tvungna att stänga av trafiken i båda körriktningarna längre tid än planerat. Vi har nu analyserat sprängningarna och vidtagit åtgärder. Måndag den 23 mars återupptas sprängningarna.

Att berg beter sig oberäkneligt vid sprängningar vet vi om, därför stänger vi av säkerhetsskäl alltid av körfälten på Ekerövägen i höjd med Lindö tunnel under tiden vi spränger.

Vi har nu tillsammans med vår entreprenör analyserat händelserna och kommit fram till vilka åtgärder vi ska ta till för att detta inte ska hända igen. En av åtgärderna är att vi leder om trafiken i riktning mot Ekerö kring detta område. Vilket i sin tur innebär att arbetsområdet mellan berget och vägbanan utökas. Det innebär att röjningen efter varje sprängning kan utföras utan att påverka trafiken.

Från och med måndag den 23 mars kommer vi att återuppta sprängningarna vid Lindö tunnel.

Under en period kan sprängningar komma att ske klockan 10.00 och 13.00 och i samband med sprängning stoppas trafiken i båda körriktningarna. Trafiken stoppas av säkerhetsskäl och vi ber dig som trafikant att vara uppmärksam på dessa avspärrningar.