Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Efter sprängningen på morgonen idag, blev ett stenblock blev hängande och utgjorde en risk för trafiken, vilket orsakade stora trafikstörningar.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Sprängning vid Lindötunnel orsakar långa köer

Efter sprängningen på morgonen idag fredag 13/3, blev ett stenblock liggande ute i ett av de tre körfälten på Ekerövägen vilket orsakade trafikstörningar.

Det efterföljande arbetet med att återställa körfälten har orsakat långa köer. Nu vid klockan 14:30 var det full framkomlighet igen.

Vi beklagar detta och har påbörja analysarbetet för att en liknande situation inte ska hända igen.

Intensifierat sprängningsarbete vid Lindö tunnel på Ekerövägen

Vår entreprenör arbetar sig fram i berget till den punkt där Lindö tunnels andra tunnelrör ska ligga. Nu intensifieras sprängningsarbetet och det påverkar dig som trafikant.

Tider för sprängning

Under en period kan sprängningar komma att ske klockan 10.00 och 13.00 och i samband med sprängning stoppas trafiken i båda körriktningarna. Trafiken stoppas av säkerhetsskäl och vi ber dig som trafikant att vara extra uppmärksam på avspärrningar.