Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Siltgardiner skyddar miljön

Vi utför just nu förberedande åtgärder inför kommande arbeten med Nockebybron och Drottningholmsbron. För att skydda miljön för kommande arbeten i vattnet har vi nu lagt ut så kallade siltgardiner.

Vi utför just nu förberedande åtgärder inför kommande arbeten med Nockebybron och Drottningholmsbron. För att minska risken att sprida grumligt vatten har vi lagt ut så kallade siltgardiner vid den västra delen av Nockebybron och vid den östra delen av Drottningholmsbron. De ska fånga upp det slam som grumlas upp från brofundamenten när vi bygger tillfälliga stöd för domkrafter. Domkrafterna behövs för att vi ska kunna utföra lagerbyten på broarna.

Att lägga ut siltgardiner är en extra skyddsåtgärd som förhindrar att det grumliga vattnet, som innehåller partiklar som kan störa djurlivet och växtligheten i vattnet, sprids vidare till omkringliggande vatten. En siltgardin fungerar som ett filter som gör att partiklar fastnar i gardinen istället för att spridas vidare med strömmar och vågor.

När vi håller på med vattenverksamhet, som detta räknas som, finns det ett krav att dessa finns på plats från första maj till sista november. Siltgardinerna kommer att finnas kvar så länge som arbetet med brofundamenten pågår.

Siltgardiner_staendes.jpg

Bild på siltgardinerna innan dem lades i vattnet.