Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vi leder om trafiken på Ekerövägen, vid Edeby

I juni kommer vi att leda om trafiken på Ekerövägen till en tillfällig omledningsväg. Omledningen kommer att ske i höjd med Edeby. Gång- och cykelvägen kommer inte att påverkas i detta skede.

Under våren har vi arbetat med en tillfällig väg i höjd med Edeby som vi nu tar i drift. Vi kommer att leda om trafiken på Ekerövägen från och med juni månad. Hastigheten på omledningsvägen kommer att vara 70 km/h.

Kommer gång- och cykelvägen att ledas om?

Så småningom kommer vi att leda om gång- och cykelvägen, men inte i detta skede. Inför att vi leder om gång- och cykelvägen kommer vi att informera om det på vår webbplats.

Busshållplatsen Lovö Edeby – i riktning mot Brommaplan

Vi har flyttat busshållplatsen Lovö Edeby cirka 20 meter. Den tillfälliga gångvägen till busshållplatsen stänger vi av och hänvisar till den nya gångvägen till busshållplatsen.

Varför leder ni om vägen?

Vi behöver flytta trafiken från Ekerövägen till den tillfälliga vägen för att kunna arbeta vidare med ombyggnaden av Ekerövägen. Anledningen till att vi behöver flytta trafiken är bland annat att vi ska bygga en gångtunnel under Ekerövägen.