Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Sprängningar kan komma att ske tre gånger per dag vid Lindö tunnel

Från och med maj månad till och med september finns det en möjlighet att stoppa trafiken på Ekerövägen för att spränga vid Lindö tunnel vardagar klockan 19.30 utöver klockan 10 och 13.

Arbetet med Lindö tunnel fortgår och vår entreprenör arbetar sig ned i berget genom att spränga och borra. När en viss nivå har nåtts påbörjas själva tunnelsprängningen av det nya tunnelröret i Lindö tunnel. Under sommarmånaderna ges det möjlighet att spränga nära Ekerövägen tre gånger per dag; måndag-torsdag klockan 10, 13 och vid behov även klockan 19.30. Vi säkerställer att våra arbeten inte överstiger de tillåtna gränsvärdena för buller genom regelbundna mätningar.

Framtida sprängningar i Tillflykten

Vi förbereder berget i Tillflykten för att påbörja sprängningsarbeten även där. I Tillflykten ska vi spränga ut tunnelmynningarna in till Förbifart Stockholms tunnlar. En trafikplats byggs för att ansluta Ekerövägen till tunnlarna.

Eftersom detta område ligger utanför säkerhetszonen i förhållande till Ekerövägen behöver inte trafiken stoppas i samband med sprängningarna. Det innebär att sprängningar kan ske dagtid vardagar mellan klockan 07 och 22.

Anmäl dig till vår sprängvarningstjänst! Läs mer här