Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bild på Lindö tunnel, sett från Ekerö centrum.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Avstängt körfält förbi området vid Lindö tunnel från den 8 juli

Från den 8 juli har vi stängt av ett körfält förbi arbetsområdet vid Lindö tunnel. Det gör vi bland annat för att kunna städa upp efter varje sprängning, utan att påverka trafiken.

Arbetet med Lindö tunnel fortgår och vår entreprenör arbetar sig ned i berget genom att spränga och borra. Nu behöver vi tillfälligt stänga av ett körfält förbi området vid Lindö tunnel mot Ekerö. Två körfält är fortsatt öppna för trafik, ett i varje riktning.

Genom att stänga av ett körfält utökas arbetsområdet mellan berget och vägbanan vilket bland annat innebär att vi efter varje sprängning kan städa upp utan att påverka trafiken. Vi planerar att öppna upp avstängningen den 1 augusti.

Av säkerhetsskäl stänger vi alltid av körfälten på Ekerövägen i höjd med Lindö tunnel under tiden vi spränger. Vi ber dig som trafikant att vara uppmärksam på dessa avspärrningar.

Sprängningar nära Ekerövägen

Under sommarmånaderna ges det möjlighet att spränga nära Ekerövägen tre gånger per dag; måndag-torsdag klockan 10, 13 och vid behov även klockan 19.30 samt fredag klockan 10.

Vi säkerställer att våra arbeten inte överstiger de tillåtna gränsvärdena för buller genom regelbundna mätningar.