Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Ekerövägen stängs av i samband med sprängningar i höjd med Edeby

Från den 3 september kommer vi att utföra sprängningsarbeten i höjd med Edeby. Då berget ligger inom skyddsavstånd behöver vi av säkerhetsskäl stänga av Ekerövägen i samband med sprängning.

Från den 3 september kommer vi att spränga bort berg i höjd med Edeby längs väg 261, Ekerövägen.

Sprängningar kan komma att ske klockan 10.00 och 14.00 måndag till torsdag och klockan 10.00 på fredagar. Vi planerar att vara klara under september 2020.

I samband med sprängningarna stoppas trafiken i båda körriktningarna. Trafiken stoppas av säkerhetsskäl och vi ber dig som trafikant att vara extra uppmärksam på avspärrningar. Trafiken stoppas i båda körriktningarna, vanligtvis tar detta 10-15 minuter.

Arbetena vid Edeby

Sprängningsarbetena i höjd med Edeby är förberedande arbeten för den kommande tillfälliga dragningen av väg 261, Ekerövägen.

Sprängningsarbete vid Lindö tunnel

Samtidigt som vi behöver stänga av vägen för ovan nämnda sprängningar har vi fortsatt möjlighet att stänga av Ekerövägen i samband med sprängningar vid Lindö tunnel. Tider för dessa avstängningar är måndag – torsdag 10.00, 14.00 samt 19.30 (klockan 19.30 endast september ut) och fredagar 10.00. Detta innebär att sprängning inte längre kan komma att ske kl 13.00. 

Karta över Edeby och Lindö där sprängningsarbeten pågår

Kommer gång- och cykelvägen också att påverkas?

Ja, sprängningarna sker i närheten av gång- och cykelvägen så även denna kommer att stängas av under pågående sprängningar.

Vad innebär detta för mig som kör bil?

I det fall sprängning sker i båda områdena stoppas trafiken närmare Drottningholm i riktning mot Ekerö jämfört med tidigare. I riktning mot Stockholm stoppas trafiken precis som tidigare innan Lindö tunnel.

Vi säkerställer att våra arbeten inte överstiger de tillåtna gränsvärdena för buller genom regelbundna mätningar.