Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Gång- och cykelvägen leds om i Edeby

Inför att trafiken på Ekerövägen flyttas till en tillfällig väg i Edeby under april flyttar vi på gång- och cykelvägen i samma område den 12 februari. På så vis kan den tillfälliga vägen byggas färdigt.

Idag går en instängslad gång- och cykelväg mitt emellan Ekerövägen och en tillfällig byggväg. Från och med fredag 12 februari kommer gång- och cykelvägen att flyttas i sidled till ett nytt, tillfälligt läge. Var uppmärksam på ny skyltning för gång- och cykeltrafikanter.

Gång- och cykelvägen korsar byggvägen

I sitt nya läge kommer gång- och cykelvägen att korsa två in- och utfarter för byggtrafik samt korsa själva byggvägen. Detta är en tillfällig lösning fram till april månad då lösningen kommer att förändras på nytt.

Trafikljus längs gång- och cykelbanan

Senare kommer också ett trafikljus att installeras där gång- och cykelvägen korsar in- och utfarten till byggarbetsplatsen i Edeby. En sensor reglerar signalregleringen för att säkerställa säkraste möjliga trafiksituation för alla trafikslag.
Gång- och cykelbanans permanenta läge kommer att vara söder om Ekerövägens nuvarande sträckning hela vägen från Lindö tunnel fram till Nockeby.