Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Förberedande arbeten i Tappströmskanalen

Vi har utfört förberedande arbeten i vattnet inför bygget av den nya Tappströmsbron. För att skydda miljön i samband med de arbeten som görs i vattnet har vi nu lagt ut så kallade siltgardiner.

För att minska risken att sprida grumligt vatten har vi lagt ut så kallade siltgardiner i Tappströmskanalen. Gardinerna fångar upp det slam som grumlas upp från botten när vi börjar arbeta med den nya Tappströmsbron. Vi har också monterat pålar för att kunna fästa gardinerna ordentligt.

Siltgardinen fungerar som ett filter

Att lägga ut siltgardiner är en extra skyddsåtgärd som förhindrar att det grumliga vattnet, som innehåller partiklar som kan störa djurlivet och växtligheten i vattnet, sprids vidare till omkringliggande vatten. En siltgardin fungerar som ett filter som gör att partiklar fastnar i gardinen istället för att spridas vidare med strömmar och vågor.
När vi håller på med vattenverksamhet, som detta räknas som, finns det ett krav att dessa finns på plats. Siltgardinerna kommer att finnas kvar så länge som arbeten pågår i vattnet.

Montering av pålar i Tappströmskanaler 
Siltgardinerna på plats i Tappströmskanalen