Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Skylt med text, Varning, sprängning pågår. Arbetet med att bygga om Ekerövägen från tre till fyra körfält fortsätter. I nästa vecka startar nya sprängningar vid norra Lindö.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu spränger vi tunnel vid norra Lindö

Arbetet med att bygga om Ekerövägen från tre till fyra körfält fortsätter. I nästa vecka startar nya sprängningar vid norra Lindö. Framkomligheten på vägen påverkas när vi spränger.

Arbetet med att spränga tunneln vid norra Lindö startar vecka 15

Nu fortsätter vi sprängningsarbetena som kommer att höras och kännas på samma vis som de sprängningsarbeten som hittills har utförts på den södra delen av tunneln som vetter mot Ekerö. Själva sprängningen alstrar vibrationer som kan kännas för dig som bor eller vistas i närheten.

Stänger vägen vid sprängning – 10 minuter

I samband med sprängning kommer trafiken att stoppas i båda riktningarna under cirka 10 minuter.

Våra sprängningar kan kännas och höras

Innan vi har arbetat oss in i tunneln kan själva sprängningen både kännas och höras på ett annorlunda vis jämfört med de sprängningar som pågår inne i tunnelröret. Det beror på att det uppstår en så kallas luftstötvåg.

Läs mer om hur sprängningar kan uppfattas. 

Blir du störd av våra arbeten vid Lindö?

Våra arbeten kan höras och märkas av för dig som bor eller vistas i närheten. Ring vår Kundärendemottagning på telefon 010 - 123 04 00 eller mejla till kundarenden.forbifartstockholm@trafikverket.se så hjälper vi dig.

Här pågår väg- och tunnelarbeten

Karta med markeringar där vi arbetare på Lovön och delar av Ekerö

Karta med översikt över Trafikverkets pågående arbeten. 1 - Karusellplan; hit har arbetena nått. 2 - Edeby; här leds Ekerövägen om. 3 - Tillflykten; här börjar vi snart arbeten med tunnelmynningarna. 4 - Byggarbetsplatsen på norra Lovö 5 - Byggarbetsplatsen på södra Lovö 6 - Lindö tunnel 7 - Ekerövägen ska breddas över gång- och cykelpassagen strax söder om Lindö tunnel. 8 - Vi bygger en ny gång- och cykelpassage under Färentunavägen

Läs mer om våra arbeten vid Lindö tunnel

För drygt ett år sedan påbörjade vi arbetena inför byggandet av tunnelröret bredvid Lindö tunnel. Det nya tunnelröret kommer att rymma två körfält för trafiken i riktning mot Ekerö.

Läs mer om våra arbeten vid Lindö tunnel.