Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Sprängningsarbetena färdiga i Tappström

Nu har vi sprängt klart i Tappströmsområdet i arbetet med den nya gång- och cykelpassagen under Färentunavägen. Nästa steg är att gjuta väggar i passagen.

Sedan en tid tillbaka har vi sprängt bort underliggande berg bredvid Tappströmsrondellen för att kunna bygga gång- och cykelpassagen. Sprängning har kunnat ske två gånger per dag och trafiken har stoppats i samband med det. Nu är sprängningsarbetena färdiga.

I nästa fas gjuter vi väggar

Nu när det underliggande berget har sprängts bort går arbetena in i nästa fas. Nu ska vi gjuta väggar i den nya passagen. Dessa arbeten påverkar inte framkomligheten.

Illustration över den färdiga gång- och cykelpassagen under Färentunavägen. Passagen blir 50 meter lång. 
Arbetsområdet i Tappström där vi har sprängt bort det underliggande berget för att kunna bygga en ny gång- och cykelpassage under Färentunavägen. 
Arbetsområdet där den framtida gång- och cykelpassagen byggs under Färentunavägen. Här har vi just avslutat sprängningsarbetena.