Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Temporär busshållplats vid Drottningholm öppnar i september

Från och med i morgon, torsdag 12 augusti, påbörjar vi arbetet med att bygga en temporär busshållplats vid Drottningholm. Busshållplatsen behövs för att vi ska kunna fortsätta arbetet med att bredda Ekerövägen.

Den temporära busshållplatsen behövs eftersom vi kommer riva den nuvarande busshållplatsen samtidigt som vi river korsningen vid Drottningholm och på så sätt skapar plats för de nya trafiklösningarna där.

Vi använder ett körfält när vi bygger den temporära busshållplatsen. Därför är endast ett körfält öppet i vardera riktningen också mellan Karusellplan och korsningen vid infarten till parkeringen på Drottningholms slott. Det är en sträcka på drygt 600 meter och avstängningen gäller från och med torsdag 12 augusti.

Vi bygger sedan den tillfälliga busshållplatsen i det avstängda körfältet och bussar som stannar för på- och avstigning kommer därför inte att stoppa upp trafikflödet. 

Vi planerar för att den temporära busshållplatsen kan börja trafikeras i september.

Den röda markeringen visar var vi kommer att bygga den temporära busshållplatsen. Vi planerar för att busshållplatsen kommer att tas i trafik i september. 
Den gula markeringen visar var vi kommer använda ett av de två körfälten i riktning mot Nockeby för att bygga busshållplatsen.