Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Det här arbetar vi med just nu i Tappströmsområdet

Arbeten pågår både i kanalen och på land, här kommer en uppdatering om vad vi arbetar med i Tappströmsområdet just nu.

Vi förbereder för brostöden vid nya Tappströmsbron

Arbete pågår med det som sedan ska bli brostöd till den nya Tappströmsbron. Under sommaren har vi monterat två av de sex spontlådorna som vi gjuter brostöden i. En spontlåda består av stålplank som trycks och vibreras ned i sjöbotten i en fyrkant.  Arbetena hörs för dig som bor och vistas i området.

Den nya bron kommer att stå på sju brostöd, tre stycken i vattnet och fyra stycken på land.

Under hösten kommer resterande sponter att monteras på samma vis som de två första. Därefter börjar arbetet med att gjuta brostöden. En del arbeten sker från land, en del sker från de tillfälligt uppbyggda träbryggorna och en del arbeten sker från en pråm i vattnet.

Två av de sex spontlådorna som vi gjuter brostöden i är monterade och klara. På bilden syns de två lådorna. 
En del arbetet med spontlådorna sker från land, en del sker från de tillfälligt uppbyggda träbryggorna och en del arbeten sker från en pråm i vattnet. 

Det är färdiggjutet vid Tappströmsrondellen

Under Färentunavägen i höjd med Tappströmsrondellen bygger vi en ny passage för gång- och cykeltrafikanter som därmed slipper korsa Färentunavägen. Under året har passagen under vägen tagit form och nu har vi gjutit färdigt den sista delen. Det är ett stort steg mot att passagen ska bli färdig. Nu ska vi fylla upp för nya delen av Färentunavägen med de högar av jord, sand och grus som ligger lagrat i området.

Nästa steg är att asfaltera passagen och flytta över trafiken till nya delen på östra sidan Färentunavägen. 

Förberedande arbeten för den nya cirkulationsplatsen

Förberedande arbeten pågår bortom den befintliga Tappströmsrondellen med den nya, större rondellen (cirkulationsplats) som senare ansluter Färentunavägen och Ekerövägen till den nya Tappströmsbron. Vi gräver och förstärker marken för att i nästa skede anlägga den nya rondellen här.