Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Asfalteringsarbetena mellan Tappström och Lindö tunnel går som planerat

Under tre veckor genomför vi asfalteringsarbeten mellan Tappströmsrondellen och Lindö tunnel. Arbetena har nu kommit mer än halvvägs och går som planerat. Till och med lite snabbare.

Asfalteringsarbetena mellan Tappströmsrondellen och Lindö tunnel går framåt. En del av arbetena har till och med gått snabbare än vi beräknat.

– I förra veckan fick vi på ”mellanlagret”, det så kallade bindlagret, på ett av körfälten. Det var egentligen tänkt att ske först den här veckan, säger Robin Jangholm, byggledare på Trafikverket.

Framkomligheten är en prioriterad fråga när vi på Trafikverket bygger om och breddar Ekerövägen. För att påverka framkomligheten så lite som möjligt under arbetet med asfalteringen genomför vi arbetet i så lång utsträckning som möjligt natt- och kvällstid klockan 21.00–06.00.

Vi har fräst bort den gamla asfalten och börjat lägga ut ny på Ekerövägen mellan Tappströmsrondellen och Lindö tunnel. 

Lots ger bättre slutresultat och ett säkrare arbete

Överlag har trafiksituationen fungerat bra under asfalteringsarbetet med mycket trafik fram till midnatt. Vid vissa tillfällen har det uppstått väntan och kö och det är för att vi har börjat använda oss av en så kallad lots som lotsar trafiken i ett körfält, i en riktning i taget.

– Det finns flera skäl till att vi börjat använda oss av lots. Det ökar förutsättningarna för ett bättre slutresultat eftersom vi dels kan få bättre flyt i arbetet och till exempel beställa ut mer asfalt till platsen på en gång. Det är tack vare lotsen som vi kunde jobba in tid i förra veckan. Att vi använder oss av lots gör också att det blir säkrare, både för våra entreprenörer och för trafikanterna, berättar Robin Jangholm.

Räknar med att asfalteringsarbetena är klara 28 oktober

Nu återstår att lägga bindlager på resten av körfälten och efter det kan det översta lagret med asfalt läggas. Vi räknar med att vara klara med asfalteringsarbetena 28 oktober. Efter det kan vi börja måla linjer och stödremsor och sätta upp skyltar. 

– Vi vill passa på att tacka Ekeröborna för att de visar hänsyn och passerar försiktigt förbi våra arbeten, avslutar Robin Jangholm.

Asfalteringsarbetena mellan Tappströmsrondellen och Lindö tunnel går som planerat.