Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Ett körfält dras in över Nockebybron från och med natt till 12 oktober

Från och med 12 oktober stängs ett körfält över Nockebybron. Det betyder att ett körfält är öppet i vardera riktningen. För att stabiliteten ska bibehållas under tiden lagerbyte sker under bron pågår, behöver trafiken centreras till mitten av bron.

Som vi tidigare berättat startar vi arbetena med Nockebybron i oktober. Innan vi kan bredda bron behöver vi byta ut brons lager som sitter mellan bron och brostöden.

För att stabiliteten ska bibehållas under tiden arbetena under bron pågår, behöver trafiken centreras till mitten av bron. Därför dras ett körfält in från och med den 12 oktober.  Under natten mellan 11-12 oktober ställs betongfundamenten ut på bron. Dessa arbeten sker mellan 21-06.

Framkomligheten på bron kommer att påverkas så länge arbetena med byte av brolager och brobreddning pågår. 

Såhär påverkas du som reser kollektivt: Kollektivtrafiken delar körfält med övriga trafiken över Nockebybron. 

Såhär påverkas du som går eller cyklar: Gång- och cykelvägen på brons vänstra sida (i riktning mot Bromma/Stockholm) påverkas inte. Gångbanan på brons högra sida stängs av i och med att körfältet stängs av.

Såhär påverkas du som kör bil: Ett körfält dras in i riktning mot Bromma/Stockholm. Det betyder att ett körfält är öppet i vardera riktningen över Nockebybron. Framkomligheten på bron kommer att påverkas så länge arbetena med byte av brolager och brobreddning pågår.

Läs mer om arbetena med Nockebybron genom att klicka på länken nedan. (Nyheten är uppdaterad).

Broarbetena under hösten (nyhet från 30 september 2021)