Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bilden visar två borrmaskiner i en utsprängd bergtunnel.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Samråd avseende planerad ansökan om förändringar i tillstånd för vattenverksamhet

Välkommen till digitalt informationsmöte, den 1 december klockan 18:30 - 20:00, där vi inom ett avgränsningssamråd berättar om varför vi behöver söka ändring i tillstånd för vattenverksamhet inom en del av E4 Förbifart Stockholm.

Ändring i tillstånd för vattenverksamhet
Trafikverket planerar att söka ändring i tillstånd för vattenverksamhet enligt kapitel 11 i miljöbalken. Förändringen berör sträckan Lambarfjärden till södra Kälvesta, och innebär dels en utökning av påverkansområdet i tre område samt en höjning av i driftskedet villkorade inläckagemängder. Trafikverket kallar därför till samråd i och med den
planerade ansökan om förändringar i tillstånd för vattenverksamhet. 

Tätningsåtgärderna har varit framgångsrika 
En uppdatering av samrådsunderlaget har skett sedan det förra samrådet i januari 2020. Sträckorna i norr under Kälvesta och Lunda har utgått ur ansökan eftersom genomförda tätningsåtgärder varit framgångsrika och befintliga villkor kommer att klaras. 

Sträckan gäller Lambarfjärden upp till södra Kälvesta
Förändringen berör sträckan från Lambarfjärden upp till södra Kälvesta och innebär dels en utökning av påverkansområdet inom tre områden samt en höjning av i driftskedet villkorade inläckagemängder. Se översiktskartan över området.