Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Tätskick i tunneln.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Arbeten vi gör i tunnlarna förutom sprängningar

Vi arbetar med en hel del med annat än sprängningar i tunnlarna som utgår från våra arbetsområden vid Johannelund tunnelbanestation och Skatttegårdsvägen. Vi ägnar oss bland annat åt betongarbeten, mark- och va-arbeten och inklädnad av väggar och tak.

Betongarbeten

Vi arbetar för fullt med att färdigställa fyra eldriftsutrymmen i ramperna av totalt åtta. Det ska vara ett eldriftsutrymme i varje ramp, resterande fyra är placerade i huvudtunnlarna. Planering pågår inför första gjutningen av väggar för betongtunneln under Lövstavägen. Där har vi monterat dränerande lager och tätt skikt som ligger mellan betong och bergförstärkning. Vi fortsätter arbetet med fundamnet i taket för fläktar och trafikutrustning, ca 25 av 140 stycken är utförda.

Mark- och VA-arbeten

Vi har kommit igång med förläggning av vatten-, dagvatten, och dräneringsledningar tillsammans med tillhörande ventiler och brunnar. Vi gjuter in kabelskyddsrör och borrar installationsbult för upphängning av vattenledningar och kabelstegar.

Inklädnad

I april planerar vi att börja montera väggelement och innertak i en av ramptunnlarna. Vi gör förberedande arbeten för brandavskiljande väggar vid utrymningsvägar.