Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Trafikverket undersöker berget i Grimstaskogen

I arbetet med tunnlarna i E4 Förbifart Stockholm ska Trafikverket genomföra en undersökning av berget i norra delen av Grimsta naturreservat. Borrning och efterföljande mätningar genomförs under cirka två veckor mellan vecka 44 och 47.

Borrningen sker nära Grimsta IP på dagtid under fem vardagar. Undersökningen görs genom att vi borrar ut en kärna ur berget där tunneln ska gå fram. Den berättar om hur det ser ut inuti berget och hjälper oss att avgöra hur vi ska driva tunnlarna på säkraste sätt.

Borrningen pågår dagtid på vardagar under cirka en vecka och därefter utförs ett antal undersökningar i borrhålet. Hela arbetet planeras att pågå under två veckor mellan vecka 44 och 47. Själva borrningen kan höras i närområdet och märkas för den som rör sig i närheten av borrplatsen. Trafikverket återställer vid behov området efter arbetet.