Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Genomslag i Vinsta

I fredags den 29 maj hade Trafikverket ett sista genomslag mellan mark och tunnel i Vinsta. Natten till måndag stängde vi av Skattegårdsvägen väst mot Bergslagsvägen.

Sprängningsarbetet för den norrgående tunnelinfarten mot Akalla/Häggvik och Hjulsta, vid Skattegårdsvägen i Vinsta, startade i början av maj och i fredags hade vi ett genomslag vilket gjorde så att vi kunde se dagsljuset.

- Sprängningen vid genomslaget gick över förväntan och med väldigt fint resultat, alla mätvärden var inom tillåtna toleranser, säger Bojan van Ekris, byggledare Vinsta/Hjulsta

Våra arbeten i området

Vi har sprängt två ramptunnlar vid Skattegårdsvägen. Efter genomslaget återstår utlastning, skrotning, förstärkning och slutligen besiktning. I Vinsta kommer det att ske ”småsprängningar” för fjärrvärme eller övrigt ledningsarbete. Det kommer ett lite större sprängningsarbete väster om Bergslagsvägen vid Coop.

Vi kommer att bygga nya gång- och cykelbroar, en ny gång- och cykelpassage under Bergslagsvägen, ny bullervall och två helt nya cirkulationsplatser på Bergslagsvägen och det beräknas pågå fram till 2023. För att kunna bygga allt det behöver vi förstärka marken. Bland annat ska vi slå ner spont- och påla på tre platser i Vinsta. Arbeten som tyvärr kommer att bullra och störa. Vi gör vad vi kan för att minska störningarna.

Vi fortsätter spränga tunnel i Vinsta

- Vi i tunnlarna fortsätter spränga under Vinsta och har även vertikalschakt som vi spränger i just nu, säger Patrik Hamberg, delprojektledare tunnlar. Läs mer om vertikalschakt här