Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

På bilden visas vertikalschaktet (hålet) som leder ner till den utsprängda tunneln i Vinsta. Ljuset sprider sig ner i tunneln.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Arbetet med till- och frånluftstationer i Gula kvarteret (Plaisirvägen) är nu klart!

- Nu har vi sprängt ut det sista vertikala schaktet till tunneln i Vinsta. Samtliga vertikala schakt norr om Mälaren är nu utsprängda, en milstolpe i tunnelbygget berättar Patrik Hamberg, projektledare på Trafikverket.

Fem stycken till- och frånluftstationer ska byggas i området. Hålen som sprängs ut är cirka 30 – 50 meter djupa. Arbetet med att bygga själva luftstationerna beräknar pågå fram till 2022.

Ventilationsschaktet (hålet) underifrån. Ljuset sprider sig från hålet ner i den utsprängda tunneln under Vinsta.Vertikalschakt underifrån i den utsprängda tunneln under Vinsta.

Karta som visar var vi har sprängt ut vertikala schakt i Vinsta området.Fem stycken till- och frånluftstationer ska byggas i området i Vinsta - Klicka här för att få en större karta över E4 Förbifart Stockholm!

Bygget just nu

Nu har vi sprängt ut cirka 70 % av bergtunnlarna mellan Häggvik och Kungens kurva. På flera ställen längs sträckan har vi påbörjat nästa steg i arbetet under mark för att bygga en trygg och säker tunnel. Se filmen om vad som händer just nu – Länk till Youtube och Lägesrapportfilmen!

Arbetet med att färdigställa de två huvudtunnlarna där trafiken ska gå när vi öppnar E4 Förbifart Stockholm fortsätter. Planen är att vi är klara med sprängningarna på sträckan Vinsta och Kälvesta under första kvartalet 2021.